TIM RADIJA BH DIJASPORE

Hadžib Salkić
Kvalitetan glas i dobar smisao za humor čine našeg voditelja jedinstvenim. Pored live programa on je tu da se druži sa vama i na chatu.

Radio voditelj

Naida Ribić
Njen umiljati glas svojom toplinom, i uz pažljiv izbor pjesama i kvalitetnim programom začarat će vas da je morate slušati stalno.

Glavni i odgovorni urednik


UKRATKO O NAMA

Prema procjenama Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine, u dijaspori živi više od 1,3 miliona naših građana i praktično nema kraja na zemaljskoj kugli gdje ne žive naši ljudi. Istovremeno, po zvaničnim podacima, BiH je već izgubila oko 60 000 svojih građana koji su se ispisali iz njenog državljanstva i uzeli državljanstva Njemačke, Austrije i Luksemburga. Ova činjenica sama za sebe govori da je našem iseljeništvu ali i državi BiH bila potrebna jedna asocijacija koja bi objedinila sve naše građane koji žive u inozemstvu.

KAKO JE NASTAJAO SSD BIH:

Svi oni koji su od početka bili uključenji u realizaciju ove ideje, znaju da je BIH UK NETWORK iz Birminghama jedini ozbiljno prihvatio pismo namjere o osnivanju krovne organizacije Bosanaca i Hercegovaca u svijetu koje je 1999 godine poslao Dr. Mustafa Karavdić iz Australije. SSD-BIH je do sada uvezao sve krovne organizacije koje djeluju širom svijeta.

NAŠI ZADACI I CILJEVI


Kao zadatak naglašena je potreba razmjene informacija i ideja od interesa za iseljeništvo, zatim stvaranje uvjeta za njegovanje i razvijanje bosanske kulture i tradicije u dijaspori i prenošenje na mlade generacije kao i razvijanje humanitarnih, obrazovnih, privrednih i drugih vidova saradnje sa maticom domovinom.

Novosti SSD BiH